De praktijk

Home

Vergoeding verzekeraars

Contact

Disclaimer

Tarieven

 

Orthomoleculaire Geneeskunde

Kinesiologie

NAET Allergie Eliminatie

Ayurveda

Stress Release

Stress hoort bij het leven

Een beetje spanning is gezond, en zorgt ervoor dat je goed geconcentreerd bent en beter presteert. Een goede balans tussen spanning en ontspanning geeft energie en een uitgerust gevoel.

 

Balans

Pas wanneer de balans tussen spanning en ontspanning verstoord is, ofwel de balans tussen belasting en belastbaarheid, kunnen er stress-gerelateerde klachten optreden.

 

Wat zijn stress-gerelateerde klachten?

Mentale klachten, zoals prikkelbaarheid, nervositeit, slaapproblemen, maar ook lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, maag- en darmklachten, pijn in nek/schouders en rug, hartkloppingen kunnen het gevolg zijn van stress.

 

Burnout

Bij stress werkt het lichaam op volle toeren, in de hoogste staat van paraatheid. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam, om te kunnen vluchten of vechten tegen de vijand. Een aantal lichamelijke processen zorgen voor meer energie. Als de stress voortdurend aanwezig is, herstel het lichaam niet meer en raakt het uitgeput. Dan spreekt men van 'burnout'.

 

Wat kunnen wij eraan doen?

Tijdens het consult wordt besproken wat de oorzaak is van de stress-gerelateerde klachten en wat men eraan kan doen om de stress te verminderen. Dit betreft adviezen op het gebied van leefstijl, voeding, beweging, ontspanning. Er zijn zeer goede Orthomoleculaire middelen, om het lichaam weer in goede conditie te krijgen en om de mentale klachten te verlichten. Tevens worden de klachten met Emotional Stress Release behandeld.

 

Offenbachlaan 47   |   2102 ZM Heemstede   |   M 06-51011487   |   info@dianedijt.nl