De praktijk

Home

Vergoeding verzekeraars

Contact

Disclaimer

Tarieven

 

Orthomoleculaire Geneeskunde

Kinesiologie

NAET Allergie Eliminatie

Ayurveda

Stress Release

Weerstand

Een goede weerstand hangt af van de conditie van de darmen. In de darmen bevindt zich 80% van ons immuunsysteem. De darmen zijn de eerste barrière om indringers tegen te houden. Een evenwichtige darmflora verhoogt de weerstand, doordat ongunstige bacteriën en schimmels geen kans krijgen.

 

Gevoelige darmen

Er zijn een aantal factoren waardoor darmen gevoelig kunnen zijn. Slechte vertering, darmflora, zuurgraad en voedingspatroon kunnen zorgen voor overgevoeligheid, prikkelbaarheid, verkramping van of ontstekingen in de darmen. Ook kan de darmwand beschadigd raken, waardoor er een vergrote kans is van allergieën, Prikkelbare Darm Sydroom, Ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa.

 

Invloed van emoties en stress

Darmen verwerken het voedselaanbod. Maar de darmen zijn eigenlijk 'het tweede brein'. Bij stress reageert de darm alsof het teveel te verwerken krijgt. Het gevolg is een slechte vertering, en verstoorde aanmaak van vitamines en hormonen in de darmwand.

 

Wat kunnen wij eraan doen?

Tijdens het consult worden alle mogelijke factoren bekeken, die een rol kunnen spelen bij darmklachten. Indien sprake is van stress, worden de klachten met Emotional Stress Release behandeld. Waar sprake is van fysieke oorzaken, wordt het voedingspatroon besproken, en indien nodig advies gegeven voor veranderd eetpatroon en suppletie met Orthomoleculaire middelen.

 

Offenbachlaan 47   |   2102 ZM Heemstede   |   M 06-51011487   |   info@dianedijt.nl