De praktijk

Home

Vergoeding verzekeraars

Contact

Disclaimer

Tarieven

 

Orthomoleculaire Geneeskunde

Kinesiologie

NAET Allergie Eliminatie

Ayurveda

Stress Release

Wat is nodig om energiek te zijn?

Fit en energiek zijn is niet alleen een kwestie van voldoende energie hebben. Het draait ook om lekker in het vel zitten, en een lichaam dat goed functioneert. Om dit te bereiken zijn de Ayurvedische beginselen zoals o.a. uitgebalanceerde voeding, voldoende beweging en voldoende rust essentieel om fit te zijn en in de toekomst gezond te blijven.(lees meer op deze site bij 'Ayurveda'). Hierbij heeft elke levensfase, levenswijze en leeftijd specifieke behoeftes, voor een kind gelden andere adviezen dan voor een oudere bijvoorbeeld.

 

Verminderde inname voedingsstoffen en verhoogde behoefte

Door slechte voedingsgewoontes, voedingspatronen en slechte kwaliteit van de voeding bouwt men tekorten op aan voedingsstoffen. Maar door te weinig beweging, te veel stress, tijdens de groei, zwangerschap, ziektes, herstel na ziektes, ouderdom, roken, alcoholgebruik, intensief sporten,hebben bepaalde groepen van de bevolking juist verhoogde behoeftes aan voedingsstoffen.

 

Wat heeft u nodig en wat kunt je zelf doen?

Tijdens de consulten worden alle factoren die invloed hebben op energie besproken en waar nodig advies op maat gegeven ten aanzien van gezonde en gevarieerde voeding, beweging, aanvulling op de voeding in de vorm van voedingssupplementen, ontspanning, stress release, en het verbeteren van het immuunsysteem.

 

Voor adviezen op het gebied van beweging wordt samen gewerkt met Gijs Fysio Therapie, www.gijsfysiotherapie.nl en Personal Trainer Jeroen Schornagel, www.jeroenpt.nl.

 

ZOED Wilhelminapark   |   Wilhelminapark 28   |   2012 KC Haarlem   |   M 06-51011487   |   info@dianedijt.nl