De praktijk

Home

Vergoeding verzekeraars

Contact

Disclaimer

Tarieven

 

Orthomoleculaire Geneeskunde

Kinesiologie

NAET Allergie Eliminatie

Ayurveda

Stress Release

Wat is Kinesiologie?

Kinesiologie is een vorm van Natuurgeneeskunde dat ontwikkeld is door Amerikaanse artsen. Zij hebben een combinatie gemaakt van fysiotherapie, psychologie, voedingsleer, en de Klassieke geneeswijzen t.w. de Chinese geneeskunde en Ayurveda.

 

Hoe werkt het?

De spiertest is de basis van Kinesiologie. De spieren zijn verbonden met het skelet. Door het skelet (wervelkolom) lopen de zenuwbanen van de hersenen naar de organen. Door de spier te testen, wordt daarmee informatie verkregen via het zenuwgestel, over het functioneren van de organen en de systemen.

 

Een totale aanpak

Kinesiologie onderzoekt de aard van de klachten op een andere manier dan gebruikelijk is in de reguliere geneeskunde. Klachten zijn heel vaak multi-factorieel, wat betekent dat er sprake kan zijn van een combinatie van een:

 

- fysieke oorzaak (te hoge spierspanning, verkeerde wervelstand, blessures), (Hier wordt samengewerkt met Gijs Fysiotherapie, www.gijsfysiotherapie.nl )

- biochemische oorzaak (allergie├źn, verkeerde voeding, darmklachten, tekort aan vitamines en mineralen) of een

- emotionele oorzaak (stress, verdriet, burnout, trauma's).

 

Met de Kinesiologische spiertesten kan dus de relatie worden gelegd tussen de verschillende oorzaken van klachten. Een totale mind-body aanpak dus, die inzicht geeft in de oorzaken. Voeding, leefstijl, stress, emoties, beweging, medische voorgeschiedenis, alles wordt besproken en waar nodig, geïntegreerd in de behandeling.

 

Voor wie?

De spiertesten zijn niet moeilijk of pijnlijk, zijn niet belastend, en zijn geschikt om toe te passen bij alle leeftijden. Kinesiologe heeft al bij velen baanbrekende resultaten gegeven.

 

Offenbachlaan 47   |   2102 ZM Heemstede   |   M 06-51011487   |   info@dianedijt.nl