De praktijk

Home

Vergoeding verzekeraars

Contact

Disclaimer

Tarieven

 

Orthomoleculaire Geneeskunde

Kinesiologie

NAET Allergie Eliminatie

Ayurveda

Stress Release

Nieuws

Spanningen, angsten en onzekerheid veroorzaken een sterke stijging van de stressgerelateerde hormonen cortisol, insuline en adrenaline.Stress verplicht het menselijk organisme de vetreserves aan te spreken om de spieren voldoende energie te geven voor een vecht- of vluchtreactie. In onze moderne samenleving worden de vetten gewoon in de bloedbaan vrijgegeven en worden dus terug opgeslagen in vetcellen.

Stressvetten worden opgeslagen in de buikstreek en veroorzaakt verschillende ernstige risico's op o.a. hartaanvallen, bloeddrukverhoging (hypertensie) endiabetes.

 

Wetenschappers adviseren om hoge dosissen, zeer zuivere omega-3 supplementen in te nemen. Verder hebben verschillende studies aangetoond dat ontspanningsoefeningen een gunstig effect hebben op het cortisolgehalte in het bloed. Een diepe yoga ademhaling voorziet het hele lichaam niet alleen van de zuiverende zuurstof, diep ademhalen verbrandt ook vetten. Dat is de reden waarom psychosomatische relaxatietechnieken soms veel betere resultaten opleveren op het vlak van gewichtverlies dan dieetplannen.

 

Offenbachlaan 47   |   2102 ZM Heemstede   |   M 06-51011487   |   info@dianedijt.nl