De praktijk

Home

Vergoeding verzekeraars

Contact

Disclaimer

Tarieven

 

Orthomoleculaire Geneeskunde

Kinesiologie

NAET Allergie Eliminatie

Ayurveda

Stress Release

Wat is Orthomoleculaire Geneeskunde?

Dit is een door Westerse wetenschappers en artsen ontwikkelde vorm van geneeskunde, waarbij gezocht wordt naar de oorzaak van klachten. Ook wordt gekeken naar de onderlinge relatie van de verschillende oorzaken, die mogelijk ten grondslag kunnen liggen aan de klachten. Deze oorzaken zijn te vinden binnen de psyche, het immuunsysteem, het hormonale systeem en het zenuwstelsel. Deze klachten kunnen dus zowel een lichamelijke als een geestelijke oorzaak hebben, als wel een combinatie van beide. In de behandelingen wordt gekeken naar alle mogelijke factoren die een rol spelen bij de klachten, zoals ook voeding, beweging, en lifestyle. Een totale 'mind-body' aanpak, waarbij er niet aan symptoombestrijding wordt gedaan.

 

Hoe werkt het?

In de Orthomoleculaire Geneeskunde worden klachten behandeld met natuurlijke middelen. Hier onder verstaan wij vitamines, mineralen, aminozuren, vetzuren, kruiden en plantenextracten. Gestreefd wordt naar de optimale hoeveelheid van deze stoffen in het lichaam, zodat gezondheid gehandhaafd en bevorderd wordt. Hierbij wordt rekening gehouden met de 'biochemische individualiteit', ieder mens is tenslotte uniek. Het grote voordeel is dat er niet met chemische middelen wordt gewerkt, zodat er geen bijwerkingen kunnen optreden: 'Orthomoleculair' betekent 'dat elke lichaamscel optimale hoeveelheden voedingsstoffen nodig heeft in de juiste verhoudingen om gezond te zijn en alle functies te verrichten. 'De juiste stof op de juiste plaats'. De orthomoleculaire wetenschap omvat twee kennisgebieden; de Orthomoleculaire Geneeskunde en de Orthomoleculaire Voedingsleer. Voedingsadviezen vormen daarom tevens een belangrijk onderdeel van het advies.

 

Wetenschappelijke onderbouwing

In de praktijk wordt uitsluitend gewerkt met Orthomoleculaire merken die een wetenschappelijke onderbouwing hebben van de werking van de gebruikte ingrediƫnten.

 

Offenbachlaan 47   |   2102 ZM Heemstede   |   M 06-51011487   |   info@dianedijt.nl