Wat is Emotional Stress Release?

ESR is een specialisatie van Kinesiologie. Hierbij wordt met spiertesten informatie verkregen over de mate van stress, waar de oorzaak ligt, en welk gedrag men zich heeft aangeleerd om met stress om te gaan. Dit aangeleerde gedrag kan resulteren in beperkende overtuigingen die kunnen leiden tot emotionele blokkades en stress-gerelateerde fysieke klachten. Voorbeelden van zulke beperkende overtuigingen zijn: 'ik moet aan de verwachtingen van anderen voldoen'; 'ik moet het anderen naar de zin maken'; 'ik mag mijn emoties niet laten zien'.

 

Persoonlijke coaching en advies op maat.

Tijdens de consulten wordt de oorzaak gezocht van de stress en de relatie met de klachten besproken. Door inzicht hierin te verkrijgen kan men leren om dit aangeleerde gedrag te veranderen, zodat de negatieve overtuigingen plaatsmaken voor positieve overtuigingen en men weer in zijn kracht komt te staan. Net als een computer die vastgelopen is, en opnieuw 'geformateerd' wordt, resetten wij het centraal zenuwgestel met behulp van Kinesiologie op deze negatieve emoties. Ook wordt advies gegeven op het gebied van veranderingen in lifestyle, ontspanning, voeding en beweging.

 

Ondersteuning met Orthomoleculaire geneeskunde

Tevens kunnen Orthomoleculaire middelen ingezet worden, die helpen om de fysieke klachten zoals hoofdpijn, maag- en darmklachten, gebrek aan energie, vermoeidheid, nek- en schouderklachten, spierpijn, lusteloosheid te behandelen. Ook de mentale klachten zoals stemmingswisselingen, concentratie-problemen, slapeloosheid, 'niet goed in je vel zitten' kunnen verbeteren met behulp van Orthomoleculaire middelen. Tijdige behandeling van stress kan chronische klachten, depressie en burnout helpen te voorkomen.

 

ZOED Wilhelminapark   |   Wilhelminapark 28   |   2012 KC Haarlem   |   M 06-51011487   |   info@dianedijt.nl