De praktijk

Home

Vergoeding verzekeraars

Contact

Disclaimer

Tarieven

 

Orthomoleculaire Geneeskunde

Kinesiologie

NAET Allergie Eliminatie

Ayurveda

Stress Release

"Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding"

Al duizenden jaren geleden wist men dat voeding een belangrijke invloed heeft op gezondheid, prestatievermogen en ziekte. De relatie tussen voeding en gezondheid vormt de basis van de Orthomoleculaire Geneeskunde, die in de praktijk wordt toegepast. Orthomoleculair betekent dat elke lichaamscel optimale hoeveelheden voedingstoffen nodig heeft, in de juiste verhoudingen om gezond te zijn en alle functies te verrichten.

 

Hoe weet je of jouw voedingspatroon wel goed is?

In de praktijk kan aan de hand van een symptoom analyse gezien worden of er bepaalde tekorten aan vitamines, mineralen, vetzuren en eiwitten zijn. Op basis van deze tekorten, het voedingspatroon, leefstijl, bijzondere omstandigheden zoals zwangerschap of ziekte, beweegpatroon, kan er een advies op maat worden gegeven hoe er met voeding, voedingssupplementen, en leefstijlveranderingen gezorgd kan worden dat het lichaam komt te beschikken over de benodigde bouwstoffen, zodat klachten verholpen en voorkomen kunnen worden.

 

Voedingsadvies aangepast aan leeftijd, levensfase, leefstijl.

Bij het geven van voedingsadvies en dieetsuggesties, wordt rekening gehouden met leeftijd, levensfase, leefstijl en geslacht. Een kind heeft tenslotte andere voedingsstoffen en andere hoeveelheden nodig dan een oudere, en een zwangere vrouw heeft weer andere nodig dan een vrouw in de overgang. Iemand die veel sport heeft andere nodig dan iemand die nauwelijks beweegt, een man heeft andere nodig dan een vrouw.

 

Voor verantwoord afvallen en bewegen, wordt samengewerkt met Personal Trainer Jeroen Schornagel, www.jeroenpt.nl .

 

Ik eet heel gezond, maar toch ben ik steeds moe of verkouden.

Ondanks een gezond eetpatroon, kan het toch voorkomen dat je steeds moe bent of verkouden. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan je darmconditie niet goed zijn, heb je schimmels in de darmen, of parasieten, waardoor de voedingsstoffen niet goed worden opgenomen. Of heb je veel stress, waardoor er hormonale storingen zijn die je weerstand verminderen en je energie wegnemen. Alle mogelijke factoren worden tijdens de consulten besproken.

 

Ik volg een dieet, maar ik val toch niet af.

Als je wilt afvallen, zijn er verschillende methodes en verschillende dieetmogelijkheden. Als je voor een bepaalde methode en dieet kiest, en dan toch niet of nauwelijks gewicht verliest, kan het zijn dat er spijsverteringsstoornissen zijn, voedingsintoleranties waardoor de vertering niet goed verloopt, of veel stress, waardoor er hormonale onbalansen zijn die juist zorgen voor vetopslag. Alle mogelijke factoren komen aan bod tijdens het consult.

 

Offenbachlaan 47   |   2102 ZM Heemstede   |   M 06-51011487   |   info@dianedijt.nl